21.02.2020

​21-ият панаир на учебно-тренировъчните фирми на НТБГ – в зала 5 на Интер Експо Център

58 учебни фирми се включиха в събитието

В петък, 21 февруари, Интер Експо Център прие традиционния панаир на учебно-тренировъчните фирми на Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ). Сред гостите на 21-ото издание на събитието бяха Цветан Симеонов, председател на БТТП, Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието София-град, ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Даниела Фесчиян - зам.-председател на Асоциацията на икономическите училища в България и други.

Общо 58 учебни фирми, учебни банки и учебни застрахователни компании на близо 800 ученици от  X, XI и XII клас разположиха щандове в изложбена зала 5 на Интер Експо Център. От тях 54 са със спонсори и ментори от реалния бизнес.

Събитието се осъществява по проекта на Националната търговско-банкова гимназия „Интегративно практическо обучение“. Благодарение на него през годините са били създадени стотици учебни фирми и е било осигурено участието на ученици на състезания в Швейцария, Франция, Германия, Австрия, Финландия, Испания, Словакия.