06.12.2019

​Над 60 000 български участници са се включили в образователната програма Еразъм+

Мащабна конференция събра стотици участници в Интер Експо Център

С мащабна конференция, съпроводена от многобройни дискусии и работилници, Центърът за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) отбеляза 20 години от създаването си. Участие в  събитието, провело се в зала "Витоша" на Интер Експо Център, взеха Еврокомисарят по иновациите и младежта Мария Габриел, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и изпълнителният директор на ЦРЧР Петьо Кънев.

Конференцията „20 години Център за развитие на човешките ресурси – „Еразъм+ – Changing lives, Opening minds“ даде възможност да бъде направен обзор на проектите и дейностите, осъществени в България с подкрепата на най-голямата програма за образование, обучение, младеж и спорт на ЕК, Програма „Еразъм+“ и Програма „Европейски корпус за солидарност“. На събитието се връчиха наградите за успешните проекти, финализирани през 2019 г. и се проведе пленарна сесия за обсъждане бъдещето на Програма „Еразъм+“.

„От възможностите на програмата до момента са се възползвали 60 000 български участници и 1300 организации от страната; 2000 младежи са се регистрирали за участие в програмата „Европейски корпус за солидарност“, коментира Мария Габриел.

Като „най-полезната програма на Европейския съюз“ определя „Еразъм+“ министърът на образованието Красимир Вълчев. Според предоставените от министъра на младежта и спорта Красен Кралев данни, България е на четвърто място спрямо останалите страни в ЕС по подадени проекти по програмата.
 
Gallery