02.10.2018

„Наслука - лов, риболов, спорт“ 2018 събра над 7350 посетители в Интер Експо Център

От 26 до 29 септември професионалисти и любители откриха продуктите на 500 представени фирми и станаха свидетели на премиери за страната ни

Ловци, риболовци, офроудъри, къмпингари, любители на спорта и природата. Всички те се събраха от 26 до 29 септември в Интер Експо Център, който бе домакин на 26-ото издание на изложението „Наслука - лов, риболов, спорт“.

През тази година събитието отбеляза ръст в броя на изложителите. Общо 61 фирми представиха на любителите и професионалистите продуктите на повече от 500 световни бранда. Сред тях присъстващите откриваха всичко необходимо за своето хоби и занимание, включително и премиерни за страната ни оръжия, въдици и принадлежности за риболов, оптични уреди от световни производители и специализирано облекло.

Хиляди посетители от страната и чужбина

„През четирите изложбени дни над 7350 души посетиха изложбените площи на „Наслука - лов, риболов, спорт“ 2018“, информират организаторите. Отбелязвайки чувствително увлечение по този показател, те информират, че освен от България, изложението е привлякло посетители от Македония, Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина и други.

През тази година във форума се включиха държавните предприятия чрез Министерство на земеделието и хранителната промишленост. За втора поредна година присъстваха и двата ловно-рибарски съюза: Националното ловно-рибарско сдружение - съюз на ловците и риболовците в България (НЛРС) и Българският ловно-рибарски съюз (БЛРС). Посетителите се насладиха и на вдъхновяващата „Музейна изложба 120 години организирано ловно движение в България“, организирана от НЛРС.

За пореден път изложението се превърна в арена за най-новите продукти и услуги за ловци и риболовци на българския пазар. Премиера за страната бе направена на първия пикап на Мерцедес–Бенц – умопомрачаващата Х-класа. Почитателите на огнестрелните оръжия видяха с очите си пушката Sauer 100 ATACAMA. Риболовците и любителите на природата се насладиха за първи път на канута с патентовано крачно задвижване. За поредна година с подкрепата на изложителите бяха предоставени много и различни награди, раздадени на посетителите чрез томбола. Любителите на екстремните изживявания имаха възможност да екипират автомобила си с подходящите лебедки, гуми и аксесоари.

Почитателите на четириногите любимци очакваха с голямо нетърпение последния изложбен ден, 29 септември. За пореден път се проведе Международната киноложка изложба, в която Федерацията по кинология за Европа раздаде многобройни награди. Пред посетителите дефилираха кучета от страната и чужбина, които бяха подобаващо оценявани, борейки се в различни категории.

Безспорно изложението „Наслука - лов, риболов, спорт“ 2018 ни предостави възможност за незабравими емоции. И за пореден път доказа, че заема основно място в годишния календар на ловците, риболовците, офроудърите, любителите на спорта, къмпинга и природата.