30.03.2023

​Строителство, енергоефективност, машини, мебели, дизайн завладяват столицата до 1 април

„До 1 април форматът създава ценна платформа за среща на няколко взаимосвързани бранша, споделят присъстващи“

От 29 март до 1 април София е пресечна точка на Балканите и Източна Европа за няколко основни икономически сектори. Защото в Интер Експо Център се провеждат четирите международнии изложения – Архитектурно-строителна седмица, Green Energy, АТЕСТ Експо и ЕКСПОМЕБЕЛ. Форматът формира обща професионална платформа на строителството, енергийната ефективност, едрогабаритните машини, мебелите и дизайна. Основен партньор на Архитектурно-строителна седмица и Green Energy е Главболгарстрой Холдинг.

„С обединени усилия създадохме един изключително качествен продукт, придружен с десетки съпътстващи събития, които са ключови за браншовете“, каза на официалното откриване на 29 март Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център. Архитектурно-строителна седмица за 23-и път обединява строителния бранш, новият формат Green Energy акцентира върху енергийната ефективност, АТЕСТ Експо събира сектора на едрогабаритната техника, а ЕКСПОМЕБЕЛ - професионалистите и решенията при мебелите, интериора и дизайна.

„Уверени сме, че с ЕКСПОМЕБЕЛ държавата ни ще представи най-доброто в сектора и водещи продукти“, каза в словото си Любомир Тричков, от Изпълнителна агенция по горите.

Архитектурно-строителна седмица се утвърди като водещото изложение за строителния сектор в страната ни. Това сподели в словото си инж. Любомир Качамаков, зам. -председател на УС на Камарата на строителите в България. „Организаторите са постигнали ефекта, при който всеки посетител открива това, което търси“, отбеляза той.

От своя страна Антоанета Барес, изп.директор на Национална компания индустриални зони изрази задоволство, че за поредна година институцията е част от екипа, осъществяващ събитието. „На фирмите пожелавам много нови контакти и поръчки и обмисляне на потенциални инвестиции“, сподели Барес.

Положените усилия

„Зад прекрасното събитие долу , се крие огромен труд“, отбеляза Борислав Тодоров, предс. на УС на Асоциация на търговците на едра строитена техника.  Той благодари на домакина Интер Експо Център, на Камарата на строителите в България и на всички, работили за осъществяване на изложенията. Той отбеляза, че сред изложените на АТЕСТ Експо машини са представените наскоро на BAUMA.

Върху положените усилия се спря и проф. Васил Живков, Председател на Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост.  Той подчерта, че изложение ЕКСПОМЕБЕЛ е на много високо ниво и дава възможност както за среща с много компании и предложения, така и богатство от събития, сред които са дискусия за професионалното образование и Dibla Design Awards 2022.

Като „най-работещ“ Йордан Николов, изп. директор на Българска асоциация изолации в строителството, определи хибридния формат „От първата копка до последната крушка“ се доказа като най-работещ в съвременната действителност. Финалното слово бе на проф. Петър Павлов, ръководител в УАСГ на центъра по сеизмично инженерство, който изрази задоволството си, че участващите фирми акцентират върху сеизмичността наравно с енергийната ефективност.

Архитектурно-строителна седмица, Green Energy, АТЕСТ Експо и ЕКСПОМЕБЕЛ продължават до 1 април. Своя билет можете да закупите през сайта www.buildingweek.bg или на касите на Интер Експо Център.