03.11.2022

24% от хората не са взели мерки за защита на спестяванията си

Какъв е правилният ход – разказва EXPO MoitePari


Според проучване* направено от сайта MoitePari.bg, близо една четвърт от хората със спестявания не са предприели никакви стъпки към защита на спестяванията си от нарастващата инфлация. 20% от анкетираните изобщо нямат възможност да спестяват или инвестират. В контрапункт на тези данни, водещ резултат в проучването е защита чрез инвестиции във фондови пазари с 25%. Според анализ на портала, водещо за решението за не инвестиране е липсата на информираност за възможностите и процеса, както и отказа от поемане на риск и отговорност.

В помощ на тези потребители, но и на онези, които стриктно следят тенденциите при банкови, фондови, имотни и алтернативни инвестиции идва шестото издание на EXPO MoitePari, което се провежда на 3-ти и 4-ти ноември в Интер Експо Център, зала Витоша. Тазгодишното издание е под надслов „Инвестирай в бъдещето си“. Водещи банкови експерти, кредитни анализатори и икономически изследователи, ще представят пред посетителите добри практики за справяне в задаващата се икономическа криза, как да защитят парите си от високата инфлация и да се погрижат за бъдещото си финансово благополучие. Според вече цитираното проучване, потребителите очакват инфлацията за тази година да достигне 15-20%, което се припокрива с очакванията от 2021г. На този фон е от съществено значение какво ще направим с вече съществуващите спестявания, но и как ще процедираме с бъдещите заделени суми. Тенденциите за спестяване, чрез инвестиции са прогресивни, като респондентите от проучването споделят, че не малка част от тях (29%) инвестират вече от 3 до 5 години.

„Ускоряващата се годишна инфлация принуждава много потребители да търсят убежище за своите доходи, спестявания. EXPO MOITEPARI 2022 е мястото, на което да покажем не само как управляваме парите си в банки и банкови депозити, а какви други инвестиционни инструменти могат да бъдат използвани в тези трудни времена. Ще очертаем и актуалните за сектора тенденции като акцентираме върху дигитализацията и зелените инвестиции“, сподели Деян Василев, изпълнителен директор на MoitePari.bg

EXPO MoitePari ще се проведе изцяло присъствено, като участието във форума е напълно безплатно. Повече информация за събитието и възможностите за регистрация, вижте тук.>>>

__________________________________________
*Проучването е организирано и проведено от MoitePari.bg в анкетна форма на платформата MoitePari.bg през месец октомври 2022г. Участниците в него са 380 души, 52% от които мъже, 41% от всички участници живеят в София.


 
Gallery