20.11.2018

Блокчейн технологията e във фокуса на 11th Eastern European Gaming Summit

Иновации, промяна на пазарите и нови маркетинг стратегии увеличават интереса към игралната индустрия на Източна Европа

Рисковете и възможностите, които създава революционната блокчейн технология, обсъдиха представители на игралната индустрия по време на 11th Eastern European Gaming Summit (EEGS) в Интер Експо Център. Представяйки изключително богата програма, във форума се включиха водещи в сферата експерти. 

Блокчейн технологията, която стои зад криптовалутите, дава изключително много предимства на игралната индустрия, осигурявайки по-бързи и по-сигурни транзакции. Специалистите изтъкнаха възможностите на блокчейн технологията благодарение на която разплащанията могат да се случват веднага и да удовлетворяват еднакво и търговеца и клиента. Съвременното развитие на гейминг технологиите се ръководи главно от новата финасова революция, породена от блокчейн.

Конференцията EEGS акцентира на иновативните технологии и на новите маркетинг стратегии, които променят пазара на Източна Европа. Тя обхваща и глобалните тенденции както и най-актуалните проблеми за решаване, възникнали във водещи дестинации за изгралната индустрия, сред които са скандинавските държави. "Гейминг технологиите преживяват разцвет и създават условия за откриване на нови пазарни възможности", споделят специалистите. В центъра на вниманието те поставиха и предизвикателствата пред мобилните залагания в Източна Европа. Обсъдена през първия ден бе и по-малко познатата тема за социалните игри.

Нови маркетинг стратегии

Новите технологии изцяло преосмислят начина на маркетингово представяне и реклама в развлекателната и игралната индустрия. Това мнение изразиха специалистите, които говорят все повече за фокусиране, за ефективни техники за ангажиране с марката и персонализиране. "Всеки играч, всеки клиент е важен и индустрията трябва да спечели обратно сърцето на всеки един. Нуждите на потребителите се променят и клиентите на бъдещето са трудно предсказуеми", смятат професионалистите. Като основна задача пред бизнеса те поставят "намирането на решенията на утрешните предизвикателства още сега".  Централно място в този процес те определят на правилното комуникиране чрез успешен дигитален пиар и правилно маркетингово съдържание.

Вторият ден на конференцията ще обхване таксите и регулаторните режими в игралната индустрия. Той съвпада и с официалното откриване на едно от най-значимите събития за сектора в България - BEGE EXPO 2018.