15.02.2023

България бележи 5% ръст в туристическите записвания за 2023г.

Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА“ започна
 
С официално откриване от организаторите от „Прим Експо“ и министърът на туризма на България – д-р Илин Димитров стартира 39-тото издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА“. Министърът отбеляза отличните тенденции във възстановяването на туризма след поредицата от тежки кризи, като подчерта, че за текущата година има „5% записвания над тези за 2019г.“. Той определи изложението като ключовият форум за туристическия бранш, който поставя туризма като национална кауза.

Форумът е насочен както към бизнес сегмента, така и към крайните клиенти. Продължителността му е от 15 до 17 февруари, като първият ден е посветен изцяло на B2B посещенията и изисква предварителна регистрация. Вторият и третият ден са с вход свободен и достъп за крайни клиенти.

Тазгодишното издание бележи ръст в участниците – 250 изложители от 15 държави. 30% от участниците са туристически компании, 40% са представители на различни дестинации, сред които местни региони и общини, дипломатически мисии от Алжир, Гърция, Дубай (OAE), Индия, Италия, Испания, Литва, Мавриций, Малдиви, Перу, Румъния, Сърбия, Тунис, Турция. Хотелите и курортните комплекси съставляват 12% от изложителите.

Освен богата изложбена палитра, „Ваканция и СПА“ предлага засилена семинарна програма през първите два дни. В унисон с тазгодишния надслов – „Динамика и доверие“, презентациите обхващат ключови за развитието на туризма теми и въпроси за възстановяването на доверието в бранша. Тенденции и добри практики, нови технологични решения и комуникационни канали, кризата за кадри при туроператорите, устойчив туризъм и ролята на добрата журналистика за представянето на дестинациите у нас са само част от тематиките.

Пълната семинарна програма може да откриете тук, а регистрация за първия B2B ден може да направите тук. Работното време на изложението е от 10:00 до 18:30 часа в сряда и четвъртък, а в петък – от 10:00 до 17:00 часа.