21.05.2021

България – сред трите държави в ЕС, в които ще се проведе автомобилно изложение през 2021

Интер Експо Център ще отвори вратите си за SOFIA MOTOR SHOW през октомври

15 – 24 октомври. На тези дати ще бъдем свидетели на SOFIA MOTOR SHOW. Новината бе обявена, след като управителят на Интер Експо Център, Ивайло Иванов и председателят на УС на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), Храбрин Иванчев, подписаха договор за провеждането на SOFIA MOTOR SHOW 2021, което ще се състои в изложбените зали на Интер Експо Център.

С реализирането на автомобилното събитие от 15 до 24 октомври България се нарежда сред трите държави в Европейския съюз, която ще приеме автомобилно изложение през тази година.

Освен SOFIA MOTOR SHOW, което ще се състои у нас, според календара на International Organization of Motor Vehicle Manufacturers, в рамките на ЕС предстои да се проведат Barcelona International Motor Show (8 – 18 юли, Испания) и Munich IAA Mobility 2021 (6-12 септември, Германия). Друг любопитен факт е, че с българския автомобилен салон ще приключи и сезонът за автомобилните събития в Европа.

Организирано от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България, последното издание на SOFIA MOTOR SHOW, през 2019г., предложи блестящ дизайн и технологии от последно поколение.

В шестте изложбени зали на Интер Експо Център автомобилното събитие срещна посетителите с впечатляващите възможности на най-новите автомобили. Погледите събраха 6 нови модела, 13 фейслифта и 18 нови модификации. Впечатляващ бе и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – 13 електрически, 5 plug–in хибрида, 17 меки хибрида и 4 с двигатели на метан. Освен всички 250 автомобила, 14 мотоциклета и редица други експонати, присъстващите се запознаха и с над 70 технологични новости от областта на автомобилизма и автомобилостроенето.

Повече информация можете да намерите на уебсайта на изложението: www.sofiamotorshow.bg.