13.07.2022

Българският индустриален формат с международна значимост – MachTech&InnoTech

Следвайки стриктно първоначалната концепция, организаторите от Интер Експо Център изградиха първостепен както за България, така и за Източна Европа бранд

Индустриални роботи, които работят с хирургическа точност и могат да вдигат от няколко грама до хиляди килограми. Многотонни машини, обработващи материали чрез най-модерни технологии, индустриални софтуери, 3D принтери, създаващи напълно функционални елементи за индустрията. Всички тези достижения са двигателят на съвременния свят. Те са фокус на българското визионерско изложение MachTech&InnoTech, което от 13 до 16 септември за 13 път ще създава професионална вселена за българските и чуждестранните компании в сферата на промишлените машини, технологиите и металообработката.

„Международната атмосфера на професионалисти от различни континенти и личната среща тук действат като катализатор на процесите в сектора“, коментират организаторите от Интер Експо Център, позовавайки се на мнения на изложители и посетители. Средата, която MachTech&InnoTech от 13 до 16 септември ще създаде в София, съчетава професионалната комуникация с по–неформална обстановка и запознаването на живо с възможностите на изложените машини, продукти и технологии. Поради всичко това не е изненадващо, че месеци преди старта изложителите надхвърлят 100. А сред представените от тях над 200 бранда ще бъдат Trumpf, Mazak, Fanuc, Karmet, Bodor, KUKA, Amada.

"Вече е отворена и регистрацията за посетители", напомнят от Интер Експо Център. Своята регистрация можете да направите ТУК.

Какво ще предложи MachTech&InnoTech на публиката от България и чужбина?

Засега организаторите са отредили 10 000 кв.м площ за провеждане на MachTech&InnoTech. „Ако интересът продължава да нараства, е възможно мащабите да бъдат увеличени“, информира екипът на Интер Експо Център. За максимално улеснение при интерес за участие организаторът непрестанно актуализира онлайн платформата си – machtech.bg.

В четиридневния формат ще се впуснат изложители от България, Чехия, Австрия, Турция, Италия, Германия, Китай и др. Присъстващите ще извлекат максимална полза от присъствието си благодарение на секторното обособяване. Международното събитие обединява две зони – на MachTech и на InnoTech. В зоната на MachTech изложителите представят металорежещи и обработващи машини, технологии за заваряване, машинно проектиране и машини за термообработка, лазерни технологии, хидравлика и пневматика за индустрията. InnoTech съсредоточава вниманието върху софтуера и индустриалните мрежи, 3D технологиите, системите за автоматизация, електрониката, роботиката и проектирането.

Ако обърнем поглед към миналогодишното издание на MachTech&InnoTech, моментално впечатляват съпътстващите събития. Те са проекция на дългогодишната политика Интер Експо Център да създава качествено съдържание с висока допълнителна стойност. През 2021г. в рамките на MachTech&InnoTech бе реализирано първото издание на Международната хибридна конференция „Предизвикателства пред трансформацията на индустрията“. Пред българска и чуждестранна публика сили обединиха 11 лектори. Визионерите засегнаха връзката между науката и бизнеса, дигитализацията, високите технологии, глобалните икономически тенденции. Организаторите отбелязват и високата активност на изложителите, които атрактивно представяха продуктите си на много презентации, лекции и семинари.

За да се развива, всеки сектор се нуждае от своята професионална платформа, защото тя е трамплин за развитието му. Затова сферата на индустриалните машини и технологии очаква със засилен интерес от 13 до 16 септември MachTech&InnoTech 2022 – българското изложение, което за 13 години се превърна в национален и фактор за секторното развитие на Балканския полуостров.