30.10.2020

Хранителните изложения ще се проведат съобразно т. 12 от заповедта на МЗ за противоепидемичните мерки

Организаторите ще осигурят еднопосочно движение и дистанция от 1,5 м между посетителите

Международните Хранителни изложения 2020 ще се проведат в периода от 4 до 7 ноември 2020 в Интер Експо Център. Най-значимите събития за хранително-вкусовия сектор ще отворят врати при изключителни мерки за сигурност, спазвайки всички указания на здравните власти относно успешното справяне с пандемията от COVID-19.

За информация на посетителите, Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк, Салон на виното ще се проведат съобразно т. 12 от заповедта на Министерство на здравеопазването за противоепидемичните мерки, която е в сила от 29. 10.2020 г. Организаторите на изложенията на хранително-вкусовия бранш гарантират за създаване на стриктна организация за спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и задължително използване на защитна маска за лице от участниците, работещите и посетителите на изложенията, както и за организация за еднопосочно движение.

От своя страна в писмо до ресорното Министерство на икономиката и  представителите на изложбената индустрия, здравните власти посочват, че не възразяват специализираните изложения да се провеждат съобразно изискванията посочени в т. 12 от заповедта  при стриктно спазване на изискванията на заповед № РД-01-609 от 21.10.2020 г.