13.09.2021

Ивайло Иванов пред Дарик: MachTech & InnoTech стартира на живо в Интер Експо Център

От утре София става столица на индустриалните технологии и инженеринга. Най-голямото специализирано изложение за машини и технологии в металообработката MachTech & InnoTech 2021 започва на живо в Интер Експо Център, коментира в свое интервю пред Дарик радио управителят на международния изложбен комплекс Ивайло Иванов.

В дните от 14 до 17 септември изложението ще представи новостите в индустриалното оборудване, инвестиционните стоки, роботиката автоматизацията. Ще бъдат засегнати изключително актуални теми относно модернизацията на производствените мощности, посочи още Иванов.

„Изложението ще се проведе на живо, което е важно за този тип събития“, коментира той. MachTech ще се състои съгласно новите мерки, наложени от Министерство на здравеопазването. Чрез осигуряване на контрол на влизащите лица, се допуска не повече от един човек на 8 кв.м. и еднопосочно движение и дистанция между посетителите. И нещо изключително важно, за посетителите няма да се изискват ваксинационни сертификати и PCR – тестове.

„Ние бяхме едни от малкото в Европа, които успяхме да организираме изложения на живо още миналата есен и с това доказахме, че бизнес събитията всъщност са едно безопасно място за срещи и договаряне “, заяви Ивайло Иванов. 

На старта на новия изложбен сезон, той акцентира, че календарът на Интер Експо Център за есенния сезон е изпълнен със серия от бизнес изложения. В края на септември са изложенията за ХВП сектора Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното, които ще се проведат успоредно с изложението за печатни и рекламни комуникации COPIS. В средата на ноември са планирани мебелните изложения Техномебел и Светът на мебелите. А в края на тази седмица от петък – 17 септември отваря врати и Арена на красотата – изложението за професионална козметика, услуги, оборудване и обзавеждане за салони за красота и СПА центрове.