09.11.2022

Ивайло Иванов, управител на ИЕЦ и президент на Централноевропейския панаирен алианс (CEFA) отправи приветствие при откриването на 58-ия Международен панаир за мебели, оборудване и интериор на Белградския панаир

58-ият Международен панаир на мебели, оборудване и интериорна декорация и 58-ият Международен панаир на машини и инструменти от дървообработващата промишленост бяха открити на 8 ноември 2022 г. в зала 2 на Белградския панаир.

Връщайки се, след двугодишна пауза, като най-важното бизнес събитие в дървообработващата индустрия и място за срещи на производители и дистрибутори на мебели с дизайнери, инженери, архитекти, клиенти и широката публика, този тематичен бизнес форум се стреми да свърже дървообработващата и мебелната индустрия с креативната сфера, дизайнерите и младите художници в Сърбия и региона.
 
Изложението беше открито тържествено от Томислав Момирович, министър на вътрешната и външната търговия в правителството на Република Сърбия, който изрази задоволството си, че може да види на едно място успеха на местната дърводобивна промишленост, която е една от основите на сръбската икономика.
 
Приветствайки домакините, гостите и изложителите, президентът на Централноевропейския панаирен алианс (CEFA) Ивайло Иванов изрази удоволствието си да присъства на това първокласно регионално икономическо събитие.
„Такива панаири са чудесна възможност за представяне на голям брой изложители и срещи на изложители, посетители и клиенти по повод на обща работа и интереси. Панаирът по впечатляващ начин демонстрира, че местната мебелна и дървообработваща индустрия е наистина много силна.“

Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център, който е водещ организатор на търговски изложения в България подчерта също ключовата роля на регионалните бизнес форуми за интеграцията и развитието на икономиките на страните от региона на Централна и Източна Европа.