12.11.2022

Коя е най-добрата котка?

Британки, сибирки, бенгалки, персийки, мейнкуни, египетски мау и много други от България, Гърция, Румъния, Молдова и Франция се събират в зала 5 на Интер Експо Център на 12-ти и 13-ти ноември. Сред специалните мъркащи гости на събитието са световният шампион на FIFe за 2019г., котаракът Бенджамин, както и Наталия Атанасова, по-позната като Ч.Т., стопанката на любимецът на хиляди в социалните мрежи – Котаракът Румен.

Събитието „All about cats”, организирано от Федерацията по фелинология в България, е най-голямото с изложбено-състезателен характер в страната. Участие в състезанието ще вземат повече от 130 чистокръвни котки с богата изложбена история и многобройни награди, както и селекция от домашни котки. Експертно жури от четирима сертифицирани международни съдии и двама обучаващи се, ще оценяват мъркащите създания според техните външни белези, изложбено поведение и презентация. Те ще излъчат най-добрите екземпляри в категории по пол, възраст и категория. В допълнение ще бъде връчена и специална награда – за котката спечелила сърцата на публиката.

Международната изложба ще ни разкаже всичко за котките в детайл. Организаторите са подготвили специални изненади за всички посетители, като специалисти в областта и ветеринарни лекари ще дадат ценни насоки и съвети за грижите, храненето и отглеждането на грациозните животни, както и информация и специфики за различните породи. В допълнение мяукащи гальовници ще очакват своите осиновители в къта за домашни котки.
Събитието е отворено за посетители от 10:00 до 17:00 часа, билети за вход се продават на място и в Грабо.