22.10.2020

Международните Хранителни изложения 2020 – от 4 до 7 ноември в Интер Експо Център

При стриктно спазване на изискванията на здравните власти, участниците в Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на винот представят тенденциите в сектора
 
Хранително-вкусовият сектор е в очакване на дните от 4 до 7 ноември, когато традиционно за поредна година ще се проведат международните хранителни бизнес изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното. А в Интер Експо Център тече трескава подготовка.
 
„За да няма струпване и опашки и за гладкото придвижване, сме предвидили „умно въвеждане“ на входа на залите, контролиращо човекопотока”, коментират организаторите. Разработена е Crowd management- система, осъществяваща входно-изходния режим, чрез обозначаване на входовете и изходите и указване на посока за движение. За осигуряване на необходимата дистанция, е увеличен размерът на пътеките между щандовете. Изложбеният център осигурява и интелигентно управление на вентилационните системи. Големият обем на въздуха в зложбените халета, високи над 10 м, е допълнителна предпоставка за сигурна и безопасна среда.
 
В резултат на положените през последните месеци усилия, изложенията ще заемат четири зали. Щандове ще разположат над 200 изложители, представените брандове надхвърлят 500. Участие са потвърдили компании от различни области на хранително-вкусовата индустрия. Сред машините и технологиите ще открием разнообразни предложения за пакетиране, етикетиране и опаковане. С колективни участия се впускат български месопреработвтели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, биопроизводители. В Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното ще вземе участие и Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София. А в специално обособената БИО ЗОНА ще бъдат разположение сертифицирани био продукти.

Последното издание даде възможност посетителите да се запознаят с продукти и услуги на повече от 550 компании изложители. През тази година за безопасното провеждане в условията на COVID-19 стриктно ще се следи спазването на изискванията на здравните власти. В Интер Експо Център са разработени и допълнителни вътрешни правила, осигуряващи висока степен на здравна сигурност.

Сетива без граници
 
Изданията на хранителните изложения през 2019 г. доказаха, че успехът се крие в развитието на нови формати. Дебют в рамките на Интерфуд & Дринк и Салон на виното направи платформата за събития „Сетива без граници“. След като тогава посрещна посетителите с над 5 тона шоколад, сега „Сетива без граници“ поставя специален акцент върху шоколада и кафето и изключителното им влияние върху съвременния човек. За ценителите на вина и сирена ще бъдат организирани специални майсторски класове. В съпътстващата програма отново ще се развихрят баристите. Те ще ни запознаят и с ролята и значението на напитките с кафе. Вниманието ще приковават вдъхновяващи шоколадови и кафеени изкушения.
 
Като част от съпътстващата програма ще се проведе Дискусия на млекопреработвателния бранш. На нея специалистите ще дискутират новите промени в нормативната база както и
 
тенденциите и възможностите за развитие на бранша. Висока ще бъде допълнителната стойност за присъстващите и от многобройните семинари, презентации, демонстрации, работни срещи и дегустации, които ще се състоят по време на изложенията.

И тази година от 4 до 7 ноември Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното дават ясна заявка, при спазване на всички необходими мерки за сигурност и безопасност, отново да бъдат водещите бизнес форуми в ХВП сектора, които да съберат на едно място професионалистите и водещите компании, помагайки им да обменят опит и знания за новите тенденции в хранителната индустрия.