09.08.2023

На терена на бизнес изложенията: какво ни очаква през есента?

8 международни формата, продуцирани от Интер Експо Център, превръщат София в ключова пресечна точка за различни индустрии

Освен за почивка, лятото е моментът да се направи на спокойствие равносметка и да се съставят планове за развитие. С особена сила това важи за представителите на бизнеса. За стратегически настроените производители, дистрибутори, вносители и инвеститори, ключов елемент за развитие е присъствието на бизнес изложенията, защото те са икономически катализатор. По този повод Ви представяме 8 международни формата за вино, реклама и храни, роботи, индустрията и машиностроене, които завладяват София през тази есен.

„Бизнес изложенията съчетават възможност за представяне на продукти, проучване и навлизане на нови пазари и откриване на иновации, в професионална и тясно таргетирана среда. Това е най-ценното им качество“, коментират от Интер Експо Център.

Техни Величия – Печатът и Рекламата

Сезонът стартира с COPIS – изложението на печатната и рекламната индустрия. Ако искате да увеличите бизнес мащабите си и сте готови да се гмурнете при големите риби, бъдете сигурни, че от 13 до 15 септември на COPIS 2023 ще откриете много сродни души. В изложението се потопяват всички с интерес в графичния и пространствения дизайн, материалите, консумативите за печатната индустрия, производството на рекламно-информационни елементи и визуалните комуникации.

В партньорство с FESPA BULGARIA ASSOCIATION организаторите от Интер Експо Център обединяват в COPIS стотици брандове. След миналогодишните събития „Подкастът – Ново поколение медия“ и „Ден на печатните технологии в съвременния свят“, сега съпътстващата програма акцентира на дизайна, в съвместно събитие с Нов български университет, SoftUni Creative, Design Academy, Know-How Show-How и в партньорство с Българска дизайн група. С основно място е изложбата “Рекламата е душата на търговията. Печатната реклама в България през първата половина на ХХ в.“, предоставена от Държавна агенция „Архиви“.

Индустриални великани

Докато COPIS приема гости от близо и далеч, екипът на Интер Експо Център трескаво ще подготвя друго изложение, с площ над 10 000 кв.м.! Това е MachTech&InnoTech, което за 14-и път ще преобрази София в индустриален хъб за страната и Балканите. От 3 до 6 октомври Гигански машини ще делят пространството с роботи от последно поколение и софтуерните решения, които задвижват съвременния свят.

Над 150 изложители от 10 държави ще представят металорежещи и обработващи машини, иновации при заваряването, термообработката, машинно проектиране, хидравлика, пневматика, лазерни технологии, опазване на околната среда при индустриалните процеси, автоматизация, роботика, електроника, софтуер, 3D принтиране и др. Предстои и да бъдат оповестени събитията от съпътстващата програма. Е, ще загатнем– сред тях е Industrial Tech Forum, резултат от съвместните усилия на TLL Media и Интер Експо Център.

Там, където си дават среща вкусовете от цял свят

Ако септември е „Месец на рекламата“, октомври – „Месец на индустрията“, то ноември ще е „Месец на храните, вкусовете и сетивата“. От 8 до 11 ноември стотици фирми ще разположат щандовете си в Интер ЕКспо Център. Защото ще се обединят около интересите и философията на хранително-вкусовата промишленост. Под прожекторите ще са продуктите и технологиите на участниците в МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК И ИНТЕРФУД & ДРИНК. Миналата година на формата се срещнаха над 350 изложители от 3 континента. А предвид размаха на организаторите, представете си, какви ще са атмосферата и условията за бизнес развитие и сега... Отново ще се разходим и по БулевАРТ на Вкусовете, част от платформата Сетива без граници. Какво ли са още са ни подготвили организаторите?

In vino veritas

Спътник във всяко пътешествие, награда за сетивата, естествена част от живота – това са някои от титлите, присъждани на качествените вина и спиртни напитки. Подчинено на философията да среща търговци, клиенти и професионалисти в тази вдъхновяваща бизнес ниша, изложение Wine&Spirits Show също ще отвори врати от 8 до 11 ноември.

Независимо дали сте производител, дистрибутор, ресторантьор, хотелиер, туристически агент, мениджър на търговски обект или заведение, барман, професионалист или любител на качествените вкусове, съветът ни е – посетете Wine&Spirits Show 2023. Предходните две издания съчетаха предлагане на продукти, майсторски класове, дегустации и обучения и издигнаха събитията за вина и спиртни напитки в България на съвсем ново ниво.

След целия този изложбен коктейл, е логичен въпросът: „може ли да добавим още една съставка?“. Ние смятаме, че може - „туризъм“. След като по-рано през тази година Интер Експо Център придоби правата за организация, екипът вече трескаво работи по подготовката на международното бизнес изложение ВАКАНЦИЯ&СПА 2024, което в началото на 2024г., от 13 до 15 март, ще отвори вратите си за туристическия сектор.

Изложенията са съществен елемент от формулата на успеха за всеки бизнес. Ако вие сте част от екосистемите на рекламата, печата, индустриалните машини и технологии, хранително-вкусовата промишленост или качественото вино и напитки, то на изложенията, които представихме днес, със сигурност ще откриете много идеи, продукти, съвети и контакти. Ние Ви пожелаваме приятно лято и сме сигурни, че ще се видим тази есен в Интер Експо Център.

Повече информация за всяко от изложенията ще откриете на:

COPISwww.copi-s.com
MachTech&InnoTechwww.machtech.bg
Международните хранителни изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК И ИНТЕРФУД & ДРИНКwww.food-exhibitions.bg
Wine&Spirits Showwww.wineandspirits.show
ВАКАНЦИЯ&СПА - www.holidayfair-sofia.com