09.05.2019

От 9 до 11 май най-новото в хирургията на ходилото и глезена

Това ще се случи в рамките на Втора национална конференция на Българското дружество по хирургия на ходилото и глезена и Втора балканска среща „Ходило и глезен“

Интер Експо Център ще бъде домакин на конференцията „Най-новото: Хирургията на ходилото и глезена“, която ще се проведе от 9 до 11 май, София. Това ще се случи в рамките на Втората национална конференция на Българското дружество по хирургия на ходилото и глезена и Втората балканска среща „Ходило и глезен“. 36 лектори от 7 държави ще са лектори на специализираната и важна конференция за изключителните иновативни методи за лечение на проблемите при ходилото и глезена. „Ние сме тук, водени от любовта към ортопедията и сферата, която много динамично се развива през последните години, а именно нарастващия брой на случаите с проблеми с ходилото и глезена, както и методите за тяхното лечение“. Това коментира преди откриването проф. д-р Атанас Кацаров, президент на Организационния и Научен комитет на Българското дружество по хирургия на ходилото и глезена. С организирането на подобни събития, обмяна на идеи и опит, дискусии и уебинари, курсове, мисля, че значително допринасяме за развитието на тази значима и интересна сфера в медицината, подчерта Кацаров.

Още на 9 май, когато е официалната церемония по откриването на конференцията в зала Витоша, ще бъде засегнат проблемът по пръстите на ходилото Hallux valgus, който засяга най-вече жените, ще бъдат представени варианти за справяне с усложнения и деформации. На 10 май специалистите ще обсъдят използването на методи за образна диагностика, използването на артроскопия, на артродеза и др. На 11 май специалистите ще обсъдят различни хирургически техники. Ще бъдат поставени конкретни казуси и обсъдени варианти за решения. Конференцията, дискусиите и различните уъркшопове по теми ще се проведат в три от залите на Интер Експо Център - в най-голямата конгресна зала Витоша, зала Рила и зала Мусала.

Участниците ще чуят доклади на различни специализирани теми като постоперативни методи, лечение на проблеми с ходилата и глезените при децата. Участниците могат да се включат в курсове и тест за новите научни подходи в сферата на хирургията на ходилата и глезените.

Повече информация за конференцията ще научите на: https://m.wasteels.bg.