20.09.2018

Президентът Румен Радев откри форума „Кариера в България. Защо не?“

Интер Експо Център е домакин на кариерния форум за българи с опит в чужбина

„Виждам бъдеще за България във всеки образован млад човек“. С тези встъпителни думи президентът на Република България Румен Радев откри единадесетото годишно издание на форума „Кариера в България. Защо не?“. Събитието се провежда в Интер Експо Център и е организцирано от Back2Bg и сдружение “Тук-Там”.

Кариерният форум през тази година се провежда под патронажа на президента Румен Радев и си поставя за цел да даде пълна информация на българите в чужбина за възможностите за развитие у нас.

„България има нужда от Вашите знания, опит и качества днес“, каза на церемонията по откриването държавният глава. Той пожела на младите да мислят за България, независимо от избора им на образование и професионална реализация.

В рамките на един ден, 20 септември, над 100 работодатели в България представят на българите от чужбина възможностите за професионално и кариерно развитие, които предлагат. Присъстващите имат възможност да проведат лични кариерни консултации както и да присъстват на вдъхновяващи теми и дискусии.