21.11.2018

Технологична еволюция за игралната индустрия на BEGE EXPO 2018

Балканското изложение на игралната и развлекателната индустрия навлиза в още по-успешно второ десетилетие

За 11-а поредна година най-голямото изложение на игралната индустрия за Централна и Източна Европа се превръща в притегателен център за международни и български компании. На 21 и 22 ноември в Интер Експо Център, София, Балканското изложение на игралната и развлекателна индустрия (BEGE) ще продължи да подкрепя развитието на региона като технологичен център, да следи тенденциите в индустрията и непрестанно да изненадва своите посетители с нови и по-добри инициативи.

Тази година участват повече от 90 компании от 35 държави от Европа, Азия и Северна Америка, представители на индустрията от три континента, подчерта по време на откриването Ангел Ирибозов, председател на УС на Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия. 20 нови фирми ще представят за първи път своите продукти, допълни още той. Те ще предложат продукти както за традиционния игрален сектор, така и за онлайн и мобилни технологии и приложения.

Очакваме BEGE да привлече повече от 4000 гости от Европа, подчерта Ирибозов. BEGE се превръща не само в най-голямото изложение в Балканския регион, но и сред водещите в Европа, допълни още той.

Построяване на мостове (Bridging the future) e слоганът на изложението тази година.

„Напоследък развлекателната индустрия в Балканския регион все повече се развива. Благодарение на ефективната регулация и акцента, който се поставя на корпоративната социална отговорност, България се превърна от незабелязан герой в звезда на небосклона на игралната индустрия“, коментира Дейвид Орок, директор по връзките в индустрията, Merkur Gaming.

„Благодарениe на добрата регламентация имаме възможност да направим инвестиция и да открием нови хоризонти. Tова се отразява в ръста на  броя на чуждестранните инвеститори“, подчерта Гюрсел Кьоров, генерален директор на групата Принцес Рамада, София, и Рамада Плаза, Гевгелия, Македония.

BEGE от пионер се превърна в лидер в своята област, в двигател за нови бизнес възможности на българския игрален бизнес и развлекателната индустрия от цяла Европа.

Както миналата година, така и тази, BEGE ще обърне внимание на стартъп компаниите в сектора. Всеки стартиращ бизнес от областта на игрите и развлекателната индустрия може да се включи в Gaming Startup Challenge – 3.0.

Въведената на миналогодишното издание на изложението практика иновациите в индустрията да бъдат обособени в специална зона, се запазва, а доказалият се като изключително успешен проект Sales Pitch Zone се разгръща. Всеки получава възможност да направи кратко, 15-минутно представяне на продуктовото си портфолио, като по този начин разшири обхвата на своето маркетингово съобщение.

В рамките на първия ден от изложението се проведе и традиционният конкурс за най-красиво лице на игралната индустрия Miss Gaming BEGE.

В периода 20-21 ноември се провежда Eastern European Gaming Summit 2018 (EEGS). EEGS информира за последните регулаторни и технологични промени в игралната индустрия на Източна Европа. На конференцията ежегодно се събират над 200 представители от 22 страни, за да научат подробности за значимите новости в сферата - директно от най-добрите.

Българските производители в сектора се нареждат сред лидерите в бранша, не само на европейско, но и на световно ниво. Игралните машини, мултигейм и системни платформи на две от водещите български производствени компании, ЕвроГеймсТехнологии и Казино Технологии, са в групата на най-популярните производители  на игрално оборудване в света. Отличителен тази година е процесът на стратегическо позициониране на компаниите и в онлайн сегмента. За периода 2017/2018 г. игралната индустрия в България отчете ръст в постъпленията, обоснован от възходящите икономически показатели в страната. През деветмесечния период от началото на годината до септември, в държавната хазна са внесени 174.4 млн. лева от игралната индустрия, което бележи ръст спрямо предходната година.

Повече информация за BEGE EXPO 2018 може да видите на: balkangamingexpo.com.