14.07.2023

Управителят на Интер Експо Център, Ивайло Иванов се срещна с Изпълнителния директор на Солунския международен панаир, Кириакос Позрикидис

Разширяване на сътрудниеството между двата водещи изложбени центрове на Балканите беше темата на срещата

Делегация с представители на Солунския международен панаир, водена от Кириакос Позрикидис, Изпълнителен директор, беше посрещната днес от управителя на Интер Експо Център Ивайло Иванов. На срещата бяха обсъдени възможности за разширяване на сътрудничеството между двата изложбени комплекса в посока засилване на представянето на български и гръцки компании на различни търговски изложения от портфолиото на Интер Експо Център и Солунсия международен панаир.

В тази посока е и договореното партньорство с Министерство на икономиката на Република България, държавата ни да бъде почетна страна на 87-ия Международен панаир в Солун през есента на 2023 г.
Задълбочаване на сътрудничеството между двата водещи изложбени комплекса на Балканите ще даде нов импулс на развитието на икономическите свързаности и нови бизнес възможности за договаряне на български и гръцки предприемачи по време на организираните търговски изложения от календарите на Интер Експо Център и Солунския международен панаир.

В програмата на Интер Експо Център за 2023 година предстоят да се открият няколко международни изложения с ключово значение за съответните икономическки сектори. В средата на септември ще се състои изложението за печатни технологии и комуникационни продукти и услуги COPIS. В началото на октомври започва най-мащабното за региона изложение за машиностроителната индустрия MACHTECH&INNOTECH Expo, a през ноември традицинно ще се проведе международното изложение за хранително-вкусовата промишленост INTERFOOD&DRINK.

 
Gallery