04.11.2020

Започват изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното

Марияна Николова, зам.- министър-председател и министър на туризма дава официален старт на Международните хранителни изложения
 
При стриктно спазване на всички наложени от здравните власти мерки ще се проведат Международните Хранителни изложения, за които Интер Експо Център отваря вратите си от 4 до 7 ноември. МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК И САЛОН НА ВИНОТО ще се проведат съобразно т. 12 от заповедта на Министерство на здравеопазването за противоепидемичните мерки, която е в сила от 29. 10.2020 г.
 
На 4 ноември, от 13.00 часа, Марияна Николова, зам.- министър-председател и министър на туризма дава официален старт на Международните хранителни изложения. Домакин на официална церемония е Ивайло Иванов; в събитието участват и  Мариана Кукушева, председател на Управителния Съвет на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите (НБСХС), Радосвет Радев, председател на Българска стопанска камара (БСК), проф Пламен Моллов, ректор на Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив и Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.
 
Организаторите на изложенията за хранително-вкусовия бранш гарантират създаване на стриктна организация за спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и задължително използване на защитна маска за лице от участниците, работещите и посетителите; ще бъде организирано и еднопосочно движение. Интер Експо Център е проектиран за провеждането на специализирани събития с всички условия. Наред с мерките, предприети след указанията на здравните власти, са разработени и вътрешни „Правила и мерки“.  Създадено е интелигентно управление на вентилационните системи в залите. Осигурено е пълно разделяне на потоците за входящ и изходящ въздушен поток. Големият обем на въздуха в халетата, които са с височина над 10 м, е още една предпоставка за сигурна и безопасна среда във всеки един момент.
 
Crowd management, отстояние между щандовете, строг контрол при почистването
 
За да се избегне възможността за струпване и опашки на входовете на Интер Експо Център и гарантиране на гладкото придвижване на посетителите, е внедрено „умно въвеждане“ на входа на залите, което да контролира човекопотока. Създадена е система на Crowd management. Тя осъществява входно-изходния режим – чрез обозначаване на всички входове и изходи и указване на посока за движение на посетителите, както и чрез използването на технологиите за мениджмънт на достъп. Тъй като бизнес-форумите имат за цел създаването на бизнес контакти чрез бизнес комуникацията, организаторите могат да контролират отстоянието между присъстващите. При поектирането на площоразпределението е увеличен размерът на пътеките между щандовете за осигуряване на необходимата безопасна и комфортна дистанция.
 
Разработените „Вътрешни правила и мерки“ препоръчват присъстващите да не се здрависват, а участниците да регулират човекопотока на щанда си. Допълнителна мярка е и строгият контрол при почистването и достъпността до дезинфекциращи средства.
 
Обиколка на Екватора за 4 дни и вълнуваща съпътстваща програма
 
С вкус на шоколад, аромат на кафе и неповторима разходка по Екватора ще ни завладее съпътстващата програма. Шоколадови и кафеени изкушения посрещат тази година ценителите на добрия вкус на  Сетива без граници: Около Екватора за 4 дни. Платформата за събития поставя през тази година изключителен акцент върху кафето и шоколада. През всички изложбени дни в Сетива без граници, в Зала 5, ще сме свидетели на майсторски класове и презентации на различни видове кафе. Ще бъдат изработвани и кафеени зърна от шоколад. Шеф Ради Стамболов ще проведе майсторски клас с Food блогъри за изделия, изработени от шоколад. Със завладяващия си формат, Сетива без граници ще ни помогне да обиколим Екватора само за четири дни.

През всички изложбени дни с уменията си ще ни завладява и вдъхновява Реджеп Бадев, победител в "Hell's Kitchen". Известният кулинар ще провежда шоу-кукинг програмата си „Реджи Пица Кълекшън“ в Зала 1.
 
В съпътстващата програма се открояват и едноименните награди Приз Пак, ежегодно отличаващи иновативния дизайн на опаковки за храни и напитки. Освен това ще бъдем свидетели и на многобройни фирмени презентации и демонстрации.
 
Допълнителна информация за изложенията, посветени на хранително-вкусовата промишленост МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК И САЛОН НА ВИНОТО, ще откриете на www.food-exhibitions.bg.